Se beliggenhed

Kunst & Kultur

< Tilbage

Djursland er natur, men også kultur. Det er der nok mening i. Midt i dette land med kirker og gravhøje og slotte og herregårde bor der snesevis af dygtige kunstnere. De kan være lidt svære at få øje på, da de måske bor der, hvor vejene er blevet smalle og naturen næsten har taget over. De har valgt at bo i omgivelser, hvor inspirationen er uden for vinduerne. Her har de det godt, og her kan de arbejde under gode betingelser. Og her kan de som regel besøges. Djursland er rig på spændende kunst. Hvad enten man interesserer sig for maleri, skulptur, grafik, keramik, glaskunst eller noget helt sjette, er mulighederne mangfoldige. Masser af kunstnere har ladet sig tiltrække af den smukke egn, og de fleste åbner gerne deres døre for publikum efter aftale. Også de mange hyggelige gallerier og andre udstillingssteder byder på fine kunstoplevelser.

Endvidere finder man mange forskellige typer kunsthåndværk, heriblandt keramik, tekstilkunst og andre kvalitetshåndarbejder. Mange

af kunsthåndværkerne har åbne, arbejdende værksteder. Således er der mulighed for at følge fremstillingen af keramiske arbejder, besøge en vævestue eller et lysestøberi.

Vis antal: 
# Link Hits
1   Link   Dansk Landbrugsmuseum, Gl. Estrup - Djursland
Dansk Landbrugsmuseum, Gl. Estrup- byder på de store oplevelser for voksne såvel som børn. Udstillingerne viser historien fra landbrugets fødsel i Danmark for 6000 år siden til det moderne industrilandbrug i dag.

I den Landbrugsbotaniske Have kan man nyde synet af over 400 brugs– og nytteplanter, som har været og stadig er almindelige i landbruget.

På Dansk Landbrugsmuseum er der desuden anlagt en af landets største Humlehaver og flere Æbleplantager med 250 gamle danske æblesorter. Mangfoldigheden er fuldkommen med de gamle husdyrracer, der kan opleves på Museets marker og i staldene.

Der er oplevelser for enhver smag. Få blandt anden mere viden ved at besigtige Studiesamlingerne af redskaber og maskiner, få oplevelsen af husdyrene i center for den levende Kulturarv, snak med smedene og prøv selv arbejdet ved essen i den gamle smedje, oplev biernes verden i Bigården og slap af i museumsbutikken og bogantikvariat, hvor der også er mulighed for at købe en kop kaffe.

Restaurant ”Den Gamle Stald” holder traditionerne i hævd, her kan man nyde de traditionelle danske frokostretter i smukke omgivelser. Der er rigelige muligheder for også at nyde sin medbragte mad indendørs såvel som ude i det fri ved de mange borde-bænkesæt, der findes overalt på museets ejendom.

Mange aktivitetsdage hen over året, ferieaktiviteter for børn herunder fodring af husdyrene i hele sommerferieperioden, gode legepladser med klappedyr og meget andet.

Børn under 18 har gratis adgang. Dansk Landbrugsmuseum er det statslige og nationale museum for landbruget, slagterierne, mejerierne samt landbobefolkningen. Museet har verdens største samling af maskiner og redskaber. Museet har optimale tilgængelighedsforhold og er klassificeret som en 4-stjernet attraktion af national betydning.
937
2   Link   ARoS Aarhus Kunstmuseum
ARoS - en 5 stjernet seværdighed i Aarhus! ARoS er hovedmuséet indenfor kunst i Aarhus, og er et enestående billede- og oplevelseshus for børn og voksne, unge og gamle. På toppen af ARoS kan du opleve Olaufur Eliassons Your rainbow panorama, hvor du kan opleve byend gennem regenbuens mange farver. Såvel arkitekturen som kunsten er i international klasse - både i museets egen samling på over 9.000 værker fra 1770 til i dag og de særudstillinger med verdenskunstnere, som museet årligt byder på en lille håndfuld af.

ARoS har sin egen kunstbutik - Shoppen, som byder på dansk og international design samt bogudgivelser om kunst, design og arkitektur.

På museets øverste etage kan du nyde en dejlige middag i ART Restaurant og samtidig nyde det storslåede udsyn ud over byens tage, mens museet café ART Café ligger i gadeplan med spændende udsigt til byens puls.
995
3   Link   Glasmuseet Ebeltoft - Djursland
Glasmuseet Ebeltoft råder over en meget anerkendt samling af moderne international glaskunst. Desuden præsenteres årligt 6-9 særudstillinger, der belyser de aktuelle tendenser på den internationale glasscene.

Museets udvidelse i 2006, tegnet af 3XNielsen, har forbedret mulighederne for udstillinger og arrangementer. De besøgende kan nu også nyde den flotte udsigt over Ebeltoft Vig fra museumscaféen.

I museumsbutikkerne findes et bredt udvalg af glasdesign produceret af danske og internationale glasmagere. I museets arbejdende glasværksted kan man opleve glasblæsere i arbejde og følge med i den fortryllende proces fra flydende glas til det færdige værk.

Glasmuseet Ebeltoft er et levende museum og der arrangeres mange spændende aktiviteter for hele familien. Bl.a. kan publikum selv arbejde med det varme glas.

Det arbejdende glasværksted følger museets normale åbningstider.

Pris for handicappet: kr 85
Hjælper til handicappet: gratis
Gratis adgang til Glascaféen
*Entrébilletten giver 20 % rabat på entréen til Fregatten Jylland og Ree Park – Ebeltoft Safari indenfor 1 uge

Årskort: kr 150
Årskortet giver gratis adgang til museet et år fra købsdatoen, samt 20 % rabat på entré til Fregatten Jylland, Ree Park og Kattegatcentret i 2012.

Rundvisning på dansk, engelsk og tysk kr. 500 pr. time (forudbestilles).
Besøg udenfor normal åbningstid kan aftales.
1051
4   Link   Stenvad Mosebrugscenter Djursland
Mosens mystik, mennesker og maskiner.
Stenvad Mosebrugscenter er stedet, hvor man fornemmer en snert af mosens mystik, og hvor minderne om sommerens arbejde på at sikre vinterens varme inden døre genopleves.
Her ses modeller af forskellige mosetyper samt originale og genopbyggede redskaber og maskiner til tørvegravning, side om side med finurlige redskaber som millionspaden, smedens skinneknallert, speddejernet, bagskæreren og lynstikkeren. Lokale vævere har foreviget egnens og tørvemosens historie i et 7 m2 stort billedtæppe.
Udstillingen rummer også en model af de boliger, som tørvearbejderne boede i ude i mosen. I højsæsonen arbejder et ælteværk, med at ælte tørvejord i „børnemosen“.

„Tørvegrisen“ tager sine passagerer med på det gamle 2,5 km lange tipvognsspor ud til mosen. Midtvejs findes en rasteplads, hvor man kan nyde sin medbragte mad.

Fra lørdag den 25. juni til søndag den 7. august kan der laves æltetørv.
Togkørsel og hestegang

Mosebrugsbanen kører fra den 25/6 - 14/8 , i følge aftale
Entre uden togtur voksne kr. 30, børn kr. 10.
Merpris for togtur voksne kr. 20, børn kr. 10.

Uden for normal åbningstid kan særarrangementer aftales. Overalt indrettet for kørestolsbrugere. Der er ramper indendørs og til toget. Elevator til Tørvecaféen.
1163
5   Link   Kalø Slotsruin - en guide
Borgen på Kalø blev opført i 1313 af kong Erik Menved for at etablere en magtbase i den del af landet og for at afstraffe de jyske herremænd og bønder for et oprør mod kongemagten.

Store dele af landet, herunder Kalø, blev pantsat i 1300-tallet. I kong Valdemar Atterdags bestræbelser på atter at samle landet i 1340´erne udgjorde Kalø et godt og velbeliggende støttepunkt i Jylland. Stedets fortsatte rolle var imidlertid af mere fredelig karakter: som lenets administrative centrum og storgods.

Først med enevældens indførelse i 1660 ophørte slottets brug. Da var slottet så forældet og forfaldent og beliggenheden så isoleret, at det blev opgivet og stort set nedrevet.
1065
6   Link   Musik- og teaterhuset Værket
Musik- og teaterhuset Værket er indrettet i byens gamle elværk, som er blevet renoveret og istandsat. Værket rummer fem sale i forskellige størrelser med forskellige muligheder. Værket tilbyder en bred vifte af kulturelle tilbud for folk i alle aldre.

Året rundt kan man opleve shows, koncerter, ballet, teater, opera, revy og meget mere.

I Randers Ugen danner Værkets udendørs amfiscene ramme om forskellige arrangementer med fri entré.

Café og restaurant Sven Dalsgaard er absolut et besøg værd. Her kan De før forestillingen nyde en velkomponeret middag i stemningsfulde omgivelser. Køkken er kendetegnet ved altid at benytte sæsonens udvalgte, gode, friske råvarer. Efter tæppefald er Café Sven Dalsgaard også stedet for natmad og en godnatdrink.
1139
7   Link   Rosenholm Slot - Djursland
I april måned 1559 overtog Jørgen Rosenkrantz gården Holm ved Hornslet fra kongen. I de følgende år lod han på stedet bygge et slot, som fik navnet Rosenholm efter hans slægt.
Slægten Rosenkrantz har ejet slottet lige siden, og Rosenholm er i dag det hus i Danmark, der har tilhørt samme familie længst.
I perioden 1740 – 45 blev slottet ombygget og den 10 tdr. land store park blev anlagt med lindealléer, lindelysthuse og bøgehække. Rosenhaven rundt om springvandet er et fortryllende sted. Slottet står fuldt møbleret med hundredvis af møbler, malerier og gobeliner, hvilket giver besøgende et fascinerende indtryk af en adelsslægts liv og levned gennem århundreder.
Rosenholm Slot forener i dag fortidens og nutidens kultur som arrangør af spændende rundvisninger, konferencer, firmafester, bryllupper mm. Slottet står i dag som et af de smukkeste og største danske herregårdsanlæg fra renæssancen.
1065
8   Link   Energimuseet
Energimuseet er en kombination af museum og science center.

Museets 10 udstillingsbygninger ligger ved Danmarks største vandkraftværk, Tangeværket.

Der er mulighed for både at gå på opdagelse i frilandshuse med elapparater og interiører fra forskellige tidsperioder, se fiskenes passage omkring Tangeværket, afprøve solceller og vindmøller og få demonstreret 2 meter store gnister i Energimuseets højspændingslaboratorium. Der er demonstrationer med højspænding dagligt.
1262
9   Link   Balle - Lyspunkt
Om Lyspunkt
Lyspunkt blev startet for ca. 20 år siden af John Sørensen og hans daværende kone. Efter ca. 10 år under navnet ”Djurslys” skiftede virksomheden navn til det nuværende ”Lyspunkt”. Nogenlunde samtidig trådte Jette ind i butikken og hjalp John med at drive forretningen videre. Lyspunkt har flyttet flere gange og har blandt andet nået at være beliggende på Djursgaarden i Glesborg, i Voldby og i Ebeltoft.

I september 2006 købte Joan og Heine Lyspunkt, som på det tidspunkt lå i Ramten. De flyttede virksomheden til Balle hvor den har ligget siden. Idag drives butikken med seriøsitet og engagement af Joan og Heine.

Kundekredsen spænder vidt, fra børn til voksne, og helt over til udenlandske kunder, der kommer langvejs fra for at besøge butikken.

Vi glæder os til at se dig i butikken.

Med venlig hilsen
Joan og Heine
1804
10   Link   BioCity Randers - konference & mødested
Den nye biograf i Randers – BioCity Randers har konference-faciliteter af højeste kvalitet. De 6 topmoderne biografsale rummer alt nødvendigt AV-udstyr, og byder på det nyeste inden for lys, lyd og billede.

Mødelokalet bliver til et oplevelsesrum, hvor videokonference, visning af 3D, direkte fjernsyn kan kombineres med en god film. BioCity Randers har en kapacitet fra 4 - 325 personer i biografsalene.

I biografens foyer er det endvidere muligt at samle op til 400 stående konferencegæster, som her kan indtage en let frokost eller kaffe.

Lige ved siden af BioCity Randers er der en stor 2 timers gratis parkeringsplads. Biografen ligger i centrum af Randers tæt ved Randers Busterminal, og der er under 500 m. til tre hoteller.

BioCity Randers ligger en stor ære i, at specielle og kreative ønsker imødekommes, og gør deres ypperste for at opfylde dem.

BioCity Randers er kåret som Årets Biograf 2010 af FAFID.
1602
11   Link   Mariager Saltcenter
En spændende salt attraktion, som giver oplevelser med menig. Oplev magien i Sydehytten, hvor der fremstilles "Det Hvide Guld", og hvor du kan være med til at syde salt som man gjorde i middelalderen. Du kan også prøve et varmt saltbad i "Det Døde Hav" - her kan du ikke synle - det er både en sjov og dejlig oplevelse. Tag en tur med elevatoren ned i "Saltminen" og prøv den behagelige biograf.
Et besøg i Mariager Saltcenter er både sjovt og lærerigt.
1029
12   Link   "Hjuldamperen" Svanen
"Hjuldamperen Svanen" på Mariager Fjord

Svanen er fra 1994 med plads til 96 passagerer.
Café med plads til 50 personer og overdækket soldæk til 48 personer.

Der veksles mellem 2 ture på Mariager Fjord:
Mariager - Bramslev Bakker - Hobro tur/retur
Mariager - Dania - Hadsund tur/retur

Fartplan og turbeskrivelser finder du på www.dssvanen.dk

Er man interesseret i at charter Svanen til en fødselsdag, et bryllup, personalefesten eller noget helt andet, så ring og få et tilbud. Vi er meget behjælplige med alt til festen. Maden leveres af Mariager Diner, som er vores madleverandør.
986
13   Link   Gammel Estrup - Herregårdsmuseet Djursland
Smukt placeret på det bakkede Djursland ligger Gammel Estrup - en af Danmarks bedst bevarede renæssanceherregårde. Nyd de pragtfulde sale, hvor adelen dansede og festede, og gå på opdagelse i de elegante gemakker og enkle værelser, hvor slægten Scheel og deres tjenestefolk levede deres private liv igennem 600 år. Gå en tur i den smukke barokhave med karpedamme og orangerier, mens børnene prøver den nye store legeplads. Året rundt er der aktiviteter for hele familien blandt andet koncerter, historiske børneaktiviteter, 1700-talsdage og juleforberedelser.

Gammel Estrups historie kan føres tilbage til 1300-tallet, og stedet har i 600 år været i slægten Scheels eje. i 1600- og 1700-tallet var det en af de rigeste og mest indflydelsesrige familier i Danmark. Det siges om Christen Skeel, at han besad så store jordbesiddelser, at han kunne ride fra Grenå til Viborg udelukkende på egne jorde. Først i 1926 blev Gammel Estrup solgt som følge af en ny arvelov, der gjorde det umuligt at beholde gården i familiens eje.

I 1930 blev Gammel Estrup oprettet som museum, og fremstår i dag som et enestående eksempel på de danske herregårde og det liv, der blev levet blandt herskab og tjenestefolk. Museet er et interiørmuseum. Det vil sige, at værelser, gange og sale er indrettet så autentisk så muligt, så de besøgende kan få det bedste indtryk af dagliglivet på herregården.

I 2011 åbnede museet fem smukke rum i barokstil på første sal, og i 2012 åbnes en række smukke gemakker i rokokostil. Hvert år er der desuden skiftende særudstillinger, historiske aktiviteter i alle skoleferier samt 1700-talsdage, Allehelgensaften og Jul på herregården.
1003